• Over Natuurlijk Doetie

    Mijn naam is Doetie Ozinga, Ik woon in het Friese dorp Makkum, vlakbij het IJsselmeer, en ben ongeveer 35 jaar werkzaam geweest in de zorg als ziekenverzorgende. In 2016 was het moment dat ik “eindelijk” voor mijzelf durfde te kiezen.

    Lees hieronder mijn verhaal…

Over mij

Mijn naam is Doetie Ozinga, Ik woon in het Friese dorp Makkum, vlakbij het IJsselmeer, en ben ongeveer 35 jaar werkzaam geweest in de zorg als ziekenverzorgende. In 2016 was het moment dat ik “eindelijk” voor mijzelf durfde te kiezen. Was klaar met het zorgen voor een ander. Wilde vrij zijn in alles, wou mijn eigen pad volgen, waar dat dan ook maar heen ging. In die tijd begon ik op blote voeten te lopen, wat zo’n vrijheid en blijheid gaf in mezelf. Dit was het begin van het ontdekken van mijn eigen natuur. Terug naar de basis, terug naar mezelf.

Ik had in die tijd een sterke verbinding met het Bos, werd vaak naar bomen of takken toegetrokken waar boomwezens of takkenwezens zich aan mij lieten zien. Zo, ben ik begonnen met houtsnijden op kleine takjes, waar ik dan probeerde een Wood spirit ( bosgeest) van te maken. Later toen ik wat grotere Woodspirits wilde gaan maken, heb ik een cursus Beeldhouwen gedaan, waar ik de beginselen geleerd heb van beeldhouwen in hout. In mij ontdekte ik een bepaald gevoel, dat ik alleen Wood Spirits wilde maken. Waarom ik die behoefte had, was voor mij onduidelijk !

Tijdens de beeldhouw – avonden werd mij regelmatig gevraagd, waarom ik mij hiermee bezig hield. Dan vertelde ik: dat ik met energie werkte. Dat wij als mensen een ziel hebben, maar dat ook de bomen een ziel hebben, en wanneer er een tak op de grond ligt, dan zit daar nog steeds leven (energie) in. En wanneer je de tak bewerkt dan wordt de energie gebundeld en versterkt. Hoe meer ik mij met de Natuur verbond, hoe meer de natuurwezens/elementalen zich aan mij lieten zien. Later heb ik nog een workshop gevolgd over Contact maken met Natuurwezens. Daar kreeg ik antwoord op de vraag, waarom ik zo’n sterk gevoel had om Wood spirits te maken! Lees meer……

Hier is het verhaal!

Hallo Doetie,

Ik ben je persoonlijke kabouter. Ik ben al mijn hele leven bij je? Jij bent eigenlijk in de Natuur geboren? Ik voelde dat ik je moest beschermen. Jij hoort ook bij ons volk, ik heb je herkend toen je in de buik van je moeder was. Er was veel onrust om je heen. Jouw ziel vond het heel moeilijk om in de aarde te moeten afdalen, daarom ben ik met je meegegaan. Zo leer ik wat menszijn is, en zo “herinner “ jij je, dat je oorsprong het rijk van de kabouters is. Ooit was je kabouter koningin, je regeerde samen met je man over een groot woud, ergens in Oost -Duitsland. Je moest dat toen doen in,t verborgene. Het was in die tijd dat mensen, kabouters alleen nog een bestaan toekenden in sprookjesboeken, die ze, s`avonds aan elkaar voorlazen. Nu, is het tijd om uit het verborgene te komen. Daarom maak jij die Wood spirits. Zo, laat je aan de mensen zien , dat wij wel degelijk bestaan. Ik offer mij niet op, dit is mijn taak. Ik ga bij je weg als voldoende mensen innerlijk weten, dat wij allemaal wel bestaan, dan pas ga ik weer iets anders doen. Ik groet je vanuit Hart! Noem mij maar Woodson. Zoon van het Bos.

Mijn leven ging zo langzamerhand van overleven naar een Natuurlijke vorm van leven, waar ik puur mezelf kon zijn. En niet steeds rekening hield met wat andere mensen van mij vonden. Het is een lange weg geweest, om mijn ware pad te ontdekken en dat te durven leven. Het pad van Zelf- Liefde. Liefde voor wie ik ben. Liefde voor mijn Creatieve talenten en gaven. Mijn Passie ligt vooral in de manier van leven, zoals onze voorouders leefden. Een leven in verbinding met al wat leeft. Een ont- haast en geaard leven leiden. Het Friese Volk waar Nederland ook onder valt, was van oorsprong een wijs Natuurvolk. Alle wijsheid is verloren gegaan, daar er vroeger niks werd opgeschreven. De Friese taal is het enige wat nog over is gebleven. De kennis en de ervaringen die ik de laatste jaren heb opgedaan, deed ik door reizen te maken, die een primitief karakter hadden. Zo heb ik, enkele woestijntochten gemaakt naar de Sinaï woestijn, samen met Bedoeïenen en kamelen, er was geen stromend water, geen sanitaire voorziening, geen elektriciteit. En we sliepen onder de sterrenhemel. Echt Back to basic. En heb primitief overleefd in de Nederlandse natuur, waar de nodige vaardigheden weer tot leven kwamen. Het lijkt me een uitdaging om Oude Wijsheid weer terug te brengen in de Westerse wereld .

De natuurwezens zijn een onderdeel van mijn leven geworden. Maar er waren ook wel tijden, dat ik me met andere dingen bezig hield. Zoals het leren herkennen van geneeskrachtige kruiden en die toe te passen in mijn dagelijkse leven. Met boek en al ging ik dan op stap om de kruiden te leren herkennen. Ik weet nog goed, dat het eerste kruid dat ik zocht het Herderstasje was. In die tijd fietste ik veel en speurde langs de bermen om het Herderstasje te zoeken, maar kon het niet vinden. Op een gegeven moment ben ik in een weiland gaan zitten, en vroeg aan de Kosmos: Laat mij maar zien, waar het staat…..ik kan het niet vinden. En toen ik naar beneden keek waar ik zat….wat groeit er vlak naast me???….het Herderstasje!!! Daar, op die plek, bedankte de kosmos hiervoor.

En zo zijn er nog veel meer van dit soort ervaringen in mijn leven gekomen…..

Goudsbloem zalf maken

Op de dorpstuin waar ik als vrijwilliger werk, gaan we de goudsbloemen plukken en waarbij ik jullie stap voor stap ga leren hoe je, je eigen zalven kunt maken.

Lees meer…

Je eigen Boswezen maken

Je mag zelf een tak, stronk, meenemen waarvan je het gevoel hebt dat je er een bepaalde binding mee hebt om hiervan je eigen Boswezen te maken.

Lees meer…

Natuurlijk Leven

Om als mens te overleven hebben we eigenlijk heel weinig nodig. Een onderkomen om je droog te houden, een vuur voor warmte, eten en water.

Lees meer…

NatuurlijkDoetie.nl